Monday, January 28, 2013

Tempahan baby cheesetart dari Makcik Hajah..jiran setaman





Alhamdulillah, makcik menempah lagi..pesanan dari anak menantunya. Kalini makcik ode 100 bj baby cheese tart pelbagai perasa.

Tempahan pertama mini pack cake..red velvet



Alhamdulillah ode pertama mini pack cake red velvet dari Puan Siti Aida, jiran setamanku. Aida suruh buat 2 pack tapi x de bekas lebih besar dari ini. 

Frostingnya ku doublekan, sebab masa bagi iparku rasa selepas balik dari kelas haritu, katanya lebih cheese lagi best.

Harga pembukaan mini pack RV ini RM75 untuk 4 pack, 1 bekas dengan berat lebih dari 320g tidak termasuk frosting creamnya..minimum ode 4 bekas...sesiapa berminat boleh share dengan member-2 ye.

Sunday, January 27, 2013

Kek hantaran steam bc..Puan Nurul Baizura





1 st time dapat ode dari member ofis untuk kek steam bc ni, 2 kali curah n goyang Inul..kek lari dari landasan. Malas nak pening-2 ikut gaya Akma Kreatif..Resepi steam bc n small roses hasil dari kelas dengan Teacher Noni kat Bzee haritu..

Nurul nak bagi untuk adik kakak iparnya yang bertunang harini. Terima kasih Nurul...

Baby fruit tart..Norazah, Kelang Utama





100 bj baby fruit tarts tempahan dari Norazah, Kelang Utama

Saturday, January 26, 2013

7" double choc indulgence





Tempahan dari iparku, kek yang dipotong itu, bahagian kami sekeluarga, x jadi dijual sebab dah lama x makan kek dengan anak-2. Mini pavlova sesaja ku buat sambil membakar pavlova utk Cikgu Azura..lepas ni bolehlah ditempah klu ada yang berminta saiz kecil.

Pavlova n eclairs..Cikgu Azura




Terima kasih sudi ode ngan Mila..

Friday, January 25, 2013

Cream puff n eclairs



50 bj cream puff n 50 bj eclairs..Puan Azreen
25 bj cream puff..Haslina

Thursday, January 24, 2013

Cream puff

75 bj cream puff..Cikgu Shafira

Wednesday, January 23, 2013

Monday, January 21, 2013

Eclairs..Cikgu Husniah, SMKRP


100 bj tempahan dari Cikgu Husniah, SMKRP untuk majlis di sekolahnya.Terima kasih.

Saturday, January 19, 2013

Kek karamel pelangi..Puan Nurul Fauzana


Lama x buat kek karamel ni...terima kasih Nurul.

Baby fruit tarts & baby cheese tart..ode dari Fazilah, Meru



Tempahan dari Fazilah, Meru yang bertunang semalam..tq Fazilah...

Carrot cake..Puan Nor Haslinda




Tempahan dari Puan Nor Haslinda, Meru untuk meraikan kedua saudaranya yang seorang dirisik dan seorang lagi berjaya mendapat 9A di dalam PMR yang lepas. Terima kasih.

Resepi menu dari kelas mini pack..mengandungi dah tentu watak utama si lonak merah, pelakon pembantu..nenas tin, walnut dan cik raisin. Lapisan tengah juga dilapisi frosting yang sama dengan bahagian luar. Menu frostingnya pun cukup menarik..sesiapa nak cuba jangan malu-malu ye..


Friday, January 18, 2013

Rainbow cake wif BC







Alhamdulillah ode dari geng Maybank, Ampang Park. Terima kasih kepada suamiku yang selalu supportku untuk penghantaran jauh.

Russian black & white..ode dari Puan Noriz


Tempahan dari member Puan Noriz, tak  mahu manis sangat dan diharapkan memenuhi citarasa pelanggan tersebut. 

Chilled oreo cheesecake..ode dari Cikgu Uja


Resepi dari kakak angkatku Aidah..

Friday, January 11, 2013

Pavlova..Cikgu Ayu


1 layer - bottom


2nd layer - top

Ayu nak bawa balik kek kampung halamannya, Tg Malim..tq Ayu.

Wednesday, January 9, 2013

Monday, January 7, 2013

Happy Birthday Puteri Sarah Qistina..


Tempahan dari ibu yang sedang di dalam tempoh berpantang untuk buah hatinya..semoga menjadi anak cemerlang dunia dan akhirat.

Terima kasih Iza...harap berpuashati.

Sunday, January 6, 2013

Pembuka tempahan tahun 2013

Alhamdulillah, masih lagi diberi peluang menyambut tahun baru Masihi 2013. Semoga sentiasa diberkatiNYA di atas setiap rezeki yang aku dan suami terima untuk anak-2 tercinta.

Maaf juga lambat mengucapkan Selamat Tahun Baru kepada pelanggan-2 yang dikasihi. Rasanya elok dilebihkan meraikan kedatangan Maal Hijrah..

Minggu pertama tu sebenarnya dapat tempahan 40 pack Durian Crepe n cream puff tapi rasa kurang sihat dan rasanya lebih baik diutamakan kesihatanku terlebih dahulu. 


Pembuka ode tahun 2012, tempahan dari Puan Noriz, Russian Black & White..semoga yang menempah berpuashati.


Pavlova..Cikgu Nor Sahayu..alang-2 buat, biar satu adunan, so nasib baik Cikgu Nor Sahayu tak menolak, terima kasih Ayu.

Pavlova with special custard untuk Puan Aliyah, tq selalu nak mencuba resepi dari oven akak..

Terima kasih kepada pelangggan-2 yang sentiasa menyokong biz kecilku ini.